Er du lykkelig?

HVIS IKKE, KANSKJE SVARET ER NÆRMERE ENN DU TROR. OM IKKE, KANSKJE SVARET LIGGER NÆRMERE ENN DU TROR. ØNSKER DU Å LEVE DITT BESTE LIV, OG Å VOKSE DEG UT TIL DEN BESTE VERSJONEN AV DEG SELV?

ykke kan vel være så mangt. Men det vi alle er enige om er at ordet LYKKE og betegnelsen er noe godt og kjærlig. Når du selv stiller deg dette spørsmålet: “Hva er lykke? ” og “Er jeg lykkelig?” Det kommer helt an på hva du betegner som lykke og hvor du mener du finner den. Det kan jo være så enkelt som i materialistiske ting, som stort hus, fin bil, mye penger og en god karrieremessig jobb… Men er dette helt ærlig hva som gjør deg lykkelig? Det tror jeg ikke. De fleste mennesker ønsker seg noe annet enn det de har, rett og slett fordi de ikke føler seg lykkelige og mange har ikke tillatt seg å ta steget for å bli det. Dette kan endres, og det er aldri for sent! Har du alt du ønsker deg? H Har du fritiden, vennene, jobben og friheten du helst ønsker? Har du indre ro og kan legge deg med et godt og balansert hjerte? Vite at du har blitt satt stor pris på og respektert for det du har utrettet og den personen du har vært den dagen?

Hva hindrer deg i å leve det livet du ønsker med de mennesker og verdier du ønsker? Det er her jobben mot lykke starter. Ved å se på hva som begrenser oss, hvorfor vi nedsnakker oss selv, hvorfor vi sitter fast i noe som ikke utvikler oss mot lykke, men heller tvert imot.

Vi har alle mange livslange løp med traumer som forfølger oss, trigger oss selv når vi er på vårt mest sårbare. En automatisk refleks i oss gjør at vi mest sannsynlig handler i forsvar, vi blir sinte, lei oss og frustrerte. Noen ganger er opplevelsene vi møter så sterke at vi ikke engang klarer å forholde oss til de. Vi «gjemmer» de i de dypeste følelses-kamrene vi har. Når vi har gjort dette over lang tid og «triggerne» vokser seg sterkere og sterkere, vil mer bli undergravet i kamrene våre og skape en stor ubalanse i vår egen energi og kropp. Vi blir syke og utslitte. Når man da vet at man i tillegg, uten å velge det også arver følelser og traumer fra generasjoner bak oss som ligger i vårt DNA vil det si at vi har mye vi skal rydde opp i om vi orker å bevege oss selv inn på denne reisen.

Det tar tar tid å bryte ned veggene dine for å rive opp ditt hjerte og møte mennesker og omstendigheter som trigger deg eller gjør deg ukomfortabel. En må lære å se disse aspektene med helt nye øyne uten fordømmelse, men med aksept og tilgivelse. Det vil gjøre at du bryter med de mønstre som fortsetter å dukke opp i din virkelighet som bringer lidelse. Det å leve inne i seg selv og samtidig utenfor seg selv krever mot til å møte demonene dine. Dette krever både mot og styrke.

Jeg har selv stått tom store deler av livet og søkt lykke i usunne ting fordi det er alt jeg noensinne har visst om. Det krever styrke og mot å komme deg ut av et mørkt sted, spesielt når du aldri har forstått hva lykke var, eller forstått hvordan du skulle nå det. Nå har jeg sett at lykke ikke er noe du har. Det er ikke noe du jobber med. Det er ikke noe du må føle deg verdig til. Det er ikke noe du skaffer deg, det er ikke engang noe å “gå etter ..”

Det vil komme av seg selv når du tillater å la alle aspekter komme til overflaten. Akseptere at de er der og ta de gledelig imot som en læring og del av deg, istedenfor å se det som noe du må sloss og kjempe mot og som etterlater deg i sorg eller sinne. Det krever en radikal ærlighet med deg selv for å se tingene i deg selv som du ikke liker og krever at du besøker smertefulle minner og opplevelser du alltid prøvde å løpe fra. Det krever læring, helbredelse, å være, skape, pleie og elske deg selv i alle områdene du føler er sårbar. Det krever fullstendig nærvær av deg selv å være helt i øyeblikket og å omfavne det du føler.

Lykke blir funnet ved å dekonstruere enhver ide, tro, vane, mening, preferanse og skjønn som bringer ulykke. Det å lære å avlære noe om hvordan ting skal være, forventer at det skal være, hva du vil at det skal være. Lykken finnes rundt deg om du slutter å gjøre som tidligere, som å putte lykken din i andres lomme, sørge for andres velbehag, bekymre deg for hva andre mennesker tenker, delta i argumenter som aldri blir løst, og gi kraften din bort.

Det tar tid å investere i deg selv for å få nye verktøy for å gjøre deg sterkere i stedet for å ønske at livet ville være enklere. Du vil finne ut hva som setter sjelen din i brann, og vil følge din glede til tross for hva andre sier eller tror. Det tar tid å sette pris på hvem du er, og validere deg selv, anerkjenne deg selv, gjøre ting som er spesielt i henhold til hva du vil.

Nei, lykke finnes ikke i de tingene du har, eller tingene du gjør, eller livet du lever. Lykke er funnet i BLI TIL HVEM DU ER. Du kan ikke skape et annet liv med det samme sinn og hjerte som skapte kaoset og lidelsene. Når du fortsetter å leve livet ditt som jager lykke vil du alltid leve i en tilstand av mangel. Lykken blir rik når du konfronterer alle tingene som gjør deg ulykkelig, og har mot til å fikse det. Bare med egen kjærlighet og engasjement for å bli bedre, å leve med det høyeste av ærlighet til deg selv, vil du noen gang få mot til å leve et liv fra innsiden og ut. Du kan bare finne ro i de tingene du kan godta. Og hvis du trives best med å bare flyte i bølgene, vil du aldri lære å svømme…