28.oktober – 20. november 2019

NYMÅNEN I SKORPIONEN OG MERKUR RETROGRAD. TIDEN FOR BEVISTHETSSKIFTE OG OPPVÅKNING.

Månen er ny i 5. grad av Skorpionen klokka 15.40 kl. 28. oktober. Skorpionen vil kreve at sjelen vår er sårbar og akutt til stede gjennom denne prosessen.

Skorpionenergien kan ha problemer med å være virkelig sårbar, da det kan få den til å føle seg “utenfor kontroll” eller svakt i naturen noe du kan kjenne deg igjen i. Denne nymånen vil bringe frem en test av hvordan vi kan holde hjertet vårt åpent og medfølende, men samtidig etablere klare og sunne grenser for oss selv.

På tidspunktet for denne nymånen i Skorpionen, vil planeten Uranus gjøre 180 graders motstand mot månen. Den står for sjokk og overraskelser, samt opplysning og evolusjon. Følelser kan her bringes opp til overflaten uten forvarsel.

Dette aspektet mellom Uranus og nymånen er en test av universet til å stole på følelsene våre, selv om de kan være litt uberegnelige eller forvirrende. Det er innenfor dette aspektet vi vil finne evnen til å stole på oss selv, selv i et følelsesmessig sammenbrudd. Vi trenger å rense skifer og noen ganger er det ikke pent. Men selv om det kan føles ubehagelig med det første, er det en del av prosessen til å finne ekte styrke og kraft i oss selv.

Du kan ikke bygge et imperium på en skjelven overflate. Du må fjerne eventuelle blokkeringer fra fortiden og kjempe for å starte på nytt, frisk, åpen og klar.

Nymånen i Skorpionen er her for å bringe frem en personlig transformasjon og frigjøring fra våre dypeste sår. Det er en mørkere energi som ønsker å bli anerkjent og vises i overflaten. Det er gjennom denne veldig personlige og katartiske erkjennelsen av mørket, som lar vårt indre lys skinne lysere enn noensinne. Du kan ikke komme til lyset uten å først være med og akseptere de mørkere energiene dine.

Nymånen i Skorpionen vil at vi skal være 100% ærlige med oss selv og være villige til å hoppe utenfor stupet og fly frem til vår neste transformasjon. Det krever tillit å hoppe… ! Vi har nå mer enn noen gang muligheten til å stoppe opp og stille noen undersøkende spørsmål om hva som virkelig skjer på de områdene vi sliter mest med i livet. Det har vært utrolig mye fordypninger og frigjørelse for alle mennesker hittil i 2019, og denne nymånen i Skorpionen representerer transformasjonen vår. Akkurat som Skorpion-arketypen skifter mellom Skorpionen, Slangen og Ørnen / Føniks, endrer vi også vår nåværende form, mens vi synker stadig dypere i vår opplevelse av å være menneske.

Hvordan klarer vi å nå inn i den kraften som skorpionen spør oss om? Kan vi møte frykten vår og navngi den? Er vi villige til å dukke opp i sårbarheten vår, slik at vi kan risikere å bli møtt der vi er? Er vi klar over skyggen vår, som virkelig er det sårede jeget? Kaster vi masken og lar oss spre vingene og kaste ut vår sanne essens?

Skorpionen betegner syklusene i livet, døden og gjenfødelsen. Hun forstår at alle ting i livet gjennomgår denne syklusen, som er vindene som blåser og fører frem forandringer. Hun har møtt døden og gjennom asken våkner hun til nytt liv som bringer fornyelse. Det er en rik tid med forbindelse og fornyelse der vi kan føle hele livets spekter i dets skjørhet og styrke. Midt i hele endringen er det virkelig magi! Da denne nymånen har motstand med Uranus som står i 180 grader mot månen, kommer noe uventet inn for å tvinge oss dypere i oppvåkningen til vårt virkelige jeg som et lysglimt.

Denne månen markerer en mulighet til å stoppe opp, se dypere i oss selv og være ærlige. Unnskyldninger og fornektelser vil ikke lenger fungere. Ærlige svar og sannhet er nødvendige. Vi trenger ikke en gang å dele det med andre, da det faktisk tar litt tid å la det synke inn for seg selv. Men sannhet som er talt i våre egne hjerter, er likevel sannhet. Selv de mest usmakelige sannheter kan fortsatt frigjøre oss fra fasaden og det falske jeg´et.

Da månens nordknute krysset solformørkelsesgraden 2. juli på tidspunktet for denne nye månen, kan følelser som oppsto den gang – og omstendighetene som utløste dem – finne løsninger nå. Innsikt som ble oppnådd i juli kommer til sin rett og baner vei for en tydelig endring av tempo eller retning. Hvis det føles som å gli tilbake til en tilstand du trodde du var ferdig med, husk at livet er en spiral og ikke en rundkjøring! Vi møter faktisk på det samme mange ganger, men alltid fra et litt annet perspektiv eller synspunkt. Vi er aldri den samme personen to ganger, uansett hvor mye vi føler at vi er det. The North Node viser at manifestasjonen av fremtiden vår ikke blir fanget i fortiden. Men vi må gjøre vårt for å få det til, og hvis livet er fullt av ‘déjà vu’ akkurat nå, kan det hende at vi kanskje får en gyllen mulighet til å gå gjennom spørsmål fra tidligere i år, for å ta forskjellige og bedre valg.

Merkur retrograde i Skorpionen

Med Merkur som svinger retrograd i Skorpionen 31. oktober, er ikke dette tiden for å gjemme seg for å unnslippe smertene ved oppvåkningen. Det vi unngår ved denne månen, kan komme å “bite oss” igjen i november! Det kan gjøre vondt å bli konfrontert med fakta og konsekvenser av fornektelser, bedrag, unngåelse og anslag. Men når vi lar være å dramatisere smerten inn i en krise, kan den til slutt avta og etterlate en psyke som er renset for følelsesmessig rusk. Uranus som motsetter seg denne månen tilbyr akkurat denne friheten. Jo mer selvbedrag og løgn vi løser opp, jo friere og mer våkne blir vi.

31. oktober, klokken 15:35 vender Merkur retrograd i den 28. graden av Skorpionen og forblir slik til 20. november 2019. På dette tegnet driver Merkur med hemmeligheter og løgner, etterforskninger og eksponeringer. Det vil grave så dypt som nødvendig for å nå roten til et problem. Høflig chit-chat er ikke domenet til Merkur i Skorpionen. Vær forberedt på noen ukomfortable, men opplysende samtaler. Vi er vant med å leke med sannheten og gjerne gjemme oss bak løgner for å beholde kontrollen og holde oss trygge.

Vi kan selvfølgelig motstå en slik oppvåkning med all vår styrke. Men uansett når vi holder på hemmeligheter eller legger skjul på aspekter ved oss selv, vil dette til syvende og sist komme frem. Og det er en absolutt selvfølge om du ønsker at blokkeringer skal forsvinne og ønsker et liv i sannhet og kjærlighet. Uansett hvor dyktige vi har vært på å opprettholde en en falsk identitet eller leve på løgner, kan denne Merkur-retrograden endre alt dette. Og hvis det gjør det … ikke få panikk! Uansett hva som blir avslørt er det bedre at det blir forløst ut i det fri enn gjemt i skyggene, det har mindre kraft på den måten. Og sannheten kan forvandle den til en mer sunn kraft i livene våre, uansett hvor møkkete den ser ut ved første eksponering for dagens lys. Som nevnt tidligere i dette innlegget er det også tiden for å ha tillitt. Det vil si at man kan være trygg selv med masse ekponering og dype avsløringer. Se på dem som en utgivelse av foreldet pust holdt fast i mange år. Det har forgiftet oss, og vi trenger det ikke lenger. Så uansett hva som måtte stå øverst i løpet av den kommende måneden, husk at følgende vil føre deg gjennom: håp om potensialet for endring, tro på din evne til å reise deg og forpliktelse til å bruke selv de skarpeste utfordringene som drivstoff for reisen fremover.

For å la mer lys komme inn, må vi gi slipp på det mørke. <<3

Sannhet, ærlighet og åpenhet.

Rita Ask