Frykt for å bli syk

Frykten for sykdom og død er dessverre de mest lavfrekvente følelsene vi Kan ha. De gjør oss mer utsatt for å bli nettopp det.

Vi mennesker består av frekvenser da vi er energi. Vi påvirkes av ALT rundt oss til en hver tid. Alle vi møter på vår vei, alt vi leser og alle situasjoner vi kommer opp i skaper en følelse og igjen en tanke.  Noen tanker og opplevelser er gode og gjør at vi føler oss vel. Andre gjør oss usikre, redde og stressa. Du har kanskje hørt om «Tankens kraft»? 

Vi tiltrekker mer av de vi føler og tenker. Derfor er det desto viktigere å ikke la denne frykten få ta plass i deg og la den spre seg som et virus i kroppen din. «Du kan tenke deg syk, derfor kan du også tenke deg frisk»! 

I dag er det stor fokus på sykdom og død via massemedia og viruset som har navnet «Corona», COVID-19 eller SARS-CoV-2 .  Om man setter seg inn i hva dette viruset faktisk er og hvilken skade det gjør burde man ikke frykte dette. Langt mindre enn vanlig influensa som tar mange flere liv i året verden rundt. De har begge de samme symptomene som kan være feber, snue, hoste, utmattelse, verking i kroppen, noen får oppkast og diare.  De smitter begge på en lignende måte, mens COVID-19 i tillegg kan være spredt via luften, noe som betyr at små dråper kan forårsake smitte selv når smittebæreren ikke lenger er i rommet.  Tilbake til tallene: 

Antall syke 

COVID-19:  Ca 81 322 registrerte saker over hele verden; 59 saker i USA frem til 26. februar 2020

Influsensa:  Estimert til ca én milliard tilfeller over hele verden. 9,3 millioner i USA pr år.

 

Antall døde

COVID-19: Ca. 2770 er rapportert over hele verden. 0 i USA pr. 26.februar 2020.

Influensa: 291 000 til 646 000 dødsfall verden over. 12 000- 61 000 dødsfall i USA pr. år.

Kilde:   https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/coronavirus/coronavirus-disease-2019-vs-the-flu 

 

Om man leser litt mer enn de dramatiske overskriftene som presenteres i massemedia burde ikke frykten være så stor. Her er et sitat fra Folkehelseinstituttet, oppdatert i VG 27.februar 2020. 

» 100 er testet for coronasmitte i Norge, men ingen er hittil rammet. De fleste som smittes, får en mild luftveisinfeksjon. Et mindretall får lungebetennelse. Risikoen for å dø av lungesvikt utløst av viruset, antas å være under én prosent.»  

 

 

Da vi selv er magneter for hva vi tiltrekker oss; Vil det da være lurt å bære på mye frykt? 

Kroppen vår er fenomenal og rydder stort sett opp i det meste så lenge vi selv tar våre forhåndsregler. Vitamin og mineralrik mat, nok søvn, trening, være i naturen og ikke minst omringe oss med det som gir oss gode følelser. Igjen, da vi består av energi vil dette gi oss mer energi og dermed også et sterkere imunnforsvar. Du kan lese mer om energi i dette innlegget.

I går leste jeg også noe som absolutt ikke er nytt, men heller gammel kunnskap. C-VITAMINEN! Den sterke vitaminen er kjent for å bygge opp immunforsvaret vårt og samtidig fjerne uvelkommende gjester som virus og bakterier fra kroppene våre. Legger ved en link her fra Danmark som kan være verdt å lese.  I samme stund blir det også annonsert at det fraktes tonnevis av C-Vitamin inn i Kina for å redde mennesker som er smittet. Se her

I starten av januar i år var også C- vitamin et omstridt diskusjonstema i norske medier når det gjaldt kur for blodforgiftning. Hvorfor ikke benytte seg av eldgammel kunnskap? Har man noe å tape?  Jeg tenker ihvertfall at du selv kan gjøre dine grep for å ikke bli rammet av dette viruset. Og skulle du bli smittet, men har en ellers sunn kropp og lever godt, vil kroppen fikse dette lett som en lek! Corona-viruset er som nevnt tidligere langt mindre farlig enn vanlig influensa. Man får mange former for C-vitamin, både i form av mat, eteriske oljer og via helsekost.